fbpx

Molnár-kert kft.

Kertépítés Szolgáltatások

Álmokat váltunk valóra, kerteket alkotunk.

Vállalkozásunk hosszú évek óta a magas színvonalú kerttervezés és kertépítés területén tevékenykedik, maximális szenvedéllyel.

Színvonalas gép- és eszközparkunknak, valamint rutinos kollégáinknak köszönhetően a teljes folyamatot az elejétől a végéig, részfeladatok lefedésével (pl. tereprendezés, különféle kézi és gépi földmunkák, öntözőrendszerek kivitelezése, térburkolás) tudjuk vállalni és kivitelezni.

A kertépítés folyamatáról – mit, mikor, hogyan?

Mint minden felújításról és építési folyamatról, így a kertépítésről is elmondható, hogy rengeteg kérdést vet fel az emberben. Csapatunk szívvel-lélekkel épít kerteket, teljes mértékben az ügyfelekre és igényeikre szabva. Összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat, amelyekkel igyekszünk irányt mutatni leendő ügyfeleink számára.

» Ajánlatkérés, helyszíni felmérés, kertterv

Lépjen velünk kapcsolatba és kérjen díjmentes online ajánlatot űrlapunk használatával vagy igényeljen helyszíni felmérést. Az űrlap kitöltésekor írja le elképzeléseit, csatoljon képeket, esetleg tervrajzot a területről. A beküldést követően a lehető legrövidebb időn belül felvesszük Önnel a kapcsolatot és elküldjük részletes árajánlatunkat email formájában.

Helyszíni felmérés esetében profi szakemberünk a megbeszélt időben a helyszínre érkezik, felméri a területet és egyezteti Önnel minden meglévő igényét, valamint a felmerülő kérdésekre is szakmai válaszokat ad. Miután a helyszíni felmérés végetért, rövidesen elküldjük Önnek a megbeszélt kapcsolatfelvételi csatornán a részletes árajánlatot a kertépítési és azzal kapcsolatos munka- és anyagdíjakra. A helyszíni felmérés és ajánlatkészítés költsége 20 – 40.000 Ft között alakul, amelyet jóváírunk Önnek megrendelés esetén.

Amennyiben árajánlatunk elnyeri tetszését, az egyeztetett igények alapján elkészítjük kertjének vázlattervét, majd ebből a kerttervet.

» A terület előkészítése, megtisztítása

Az esetek nagyrészében a területet gyep és különféle növényzet borítja, amelyet általában nem szeretnének megtartani ügyfeleink. Ebben az esetben a kertépítés legelső fázisa a terület részleges vagy teljes megtisztítása, a megbeszéltek szerint eltávolítjuk a már nem szükséges elemeket.

A területtisztítás számtalan apróbb folyamatból áll össze, mint például a bozótirtás, tuskók és gyökerek kiszedése, fakivágás, meglévő gyep gyalulása vagy termőfölddel való feltöltése.

» Tereprendezés, termőföld töltés

A tereprendezés az egész kertépítési folyamatot végig kíséri, gépparkunkban megtalálható több olyan igénybe vehető munkagép is, amelyekkel zökkenőmentesen elvégezhető minden tereprendezéssel kapcsolatos munka. A megtisztított területen általában nagyobb földtömeget mozgatunk át, ezt követően a terület méretétől, egyenetlenségétől és az átalakítás mértékétől függően kézi erővel vagy munkagéppel hajtjuk végre a tereprendezést. A talajminőségtől függően szükség esetén darált termőföldet hozunk és azt egyenletesen szétterítjük a területen.

» Növényültetés

Kertünk legszebb látványosságai a különféle növények, hiszen legtöbbjük első ránézésre is szemet gyönyörködtető látványt nyújt színes megjelenésével, illatával és magával ragadja az embert. A növényültetési folyamat előtt figyelembe kell venni az ültetési rendet, hiszen ezzel biztosítható kertjének hosszantartó virágzása. Minden növénynek más és más igényei vannak, bizonyos esetekben ajánlott mélyebben talajt cserélni a növények számára.

Növényeket több, konkrét célból is alkalmazunk kertjeinkben, mint például térelválasztónak – remekül elválaszthatóak és feloszthatóak a kert egyes részei különféle sövények telepítésével. Kerítésdíszítő elemként remekül alkalmazhatóak különféle cserjék, amelyeket a kerítés tövébe érdemes elültetni és élvezni a meleg hónapok alatt gyönyörű megjelenésüket.

Csapatunk vállalja rengeteg különböző, minőségi növény beszerzését ügyfeleink részére.

» Füvesítés a választott módon

Füvesítésnél alapvetően 2 sűrűn használt technikát különböztetünk meg, fűmagvetéses füvesítés és gyepszőnyeges telepítés.

Előbbi esetében fontos szempont, hogy a füvesítendő talaj tápanyagban gazdag, szerkezetét tekintve közepes mértékben kötött legyen. A folyamat megkezdésekor fontos, hogy a talaj porhanyós és szárazabb legyen, azt át kell forgatni és tömöríteni, a nagyobb talajrögöket pedig eltávolítani.

A gyepszőnyeges füvesítés esetében a terület előkészítését követően talajjavítási munkálatok szükségesek, ezt követően pedig gyeptrágyát használunk a gyökérképződés elősegítésére. A prémium minőségű anyag helyszínre történő szállítása csak akkor javasolt, ha a tereprendezési feladatokkal már elkészültünk, hiszen a gyepszőnyeget a lehető leghamarabb fel kell használni, nyáron már 1 napnál hosszabb tárolás esetében is ki kell teríteni és öntözni. A telepítés befejeztével a gyepet öntözni szükséges, ügyelve az egyenletes öntözésre és a megfelelő vízmennyiség felületre történő juttatására.

» Automata öntözőrendszer telepítés

Bármely füvesítési eljárás mellett is dönt, ha szereti a kényelmet, akkor mindenképpen javasolt egy automata öntözőrendszer telepítése. A vizet gyakorlatilag lehetetlen manuális módon egyenletesen, mindenhova a kívánt mennyiségben kijuttatni, erre nyújtanak megoldást a Rain Bird és a Hunter által gyártott öntözőrendszerek. A fűfelület ápolása, annak megfelelően ütemezett öntözése az egyik legfárasztóbb kerti feladatok közé sorolható, ugyanakkor elengedhetetlen, ha sokáig szeretné élvezni kertjének gyönyörű zöld megjelenését és megkímélné háztartását, pénztárcáját a jelentős vízpazarlástól.

» Kőműves munkák

Kertünk épített elemei épp olyan fontosak és látványosak, mint a megfelelő növényzet és a zöldfelület. Napjaink egyik legkedveltebb kültéri burkolási módja a térkövezés, amely által esztétikusan lehet kialakítani a kerten belüli közlekedési útvonalakat, különféle kültéri terek burkolatát. Térkövezés részfeladatai a betonszegély telepítése és a tükörkészítése, valamint az ágyazat kiszedése. A kőművesmunka nem merül ki csupán a térkövezésben, rengeteg szolgáltatásunk tartozik még ide, mint például a betonjárdák és lépcsők készítése, támfalak és kerítések építése, kiemelt virágágyások telepítése. Csapatunk sok éves tapasztalattal áll ügyfelei rendelkezésére, legyen szó bármilyen kőműves munkáról, hiszen ez a szolgáltatás a kertépítés egyik legfontosabb alkotóeleme.

Miben lehetünk segítségére? Ismerje meg szolgáltatásainkat.

Tevékenységi körünkkel lefedjük a kertépítést az elejétől a végéig – az alábbiakban ügyfeleink által leggyakrabban igénybe vett munkafolyamatokat soroljuk fel, így ha Önnek egyedi igényei vannak keressen minket bizalommal!

Gépi és kézi földmunka

A kertépítést megelőző egyik legfontosabb tevékenység a tereprendezés és számtalan más földmunka. Komplex szolgáltatási palettánknak köszönhetően az alapoktól kezdve számíthat ránk és szolgáltatásainkra.

Növényültetés

Kertünk legszebb látványosságai a különféle növények, hiszen legtöbbjük első ránézésre is szemet gyönyörködtető látványt nyújt színes megjelenésével, illatával és magával ragadja az embert.

öntözőrendszer

Automata öntözőrendszerek

Élvezze kertje pihentető hatását, hallgassa a madárcsicsergést és spórolja meg szabadidejét egy automata öntözőrendszerrel. Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően megtaláljuk a legjobb öntözési megoldást.

Sziklakertek

Egy kert a kertben? Igen! Az egyik legkülönlegesebb kerti látványelem a sziklakert, így nem is csoda, hogy mennyire közkedveltnek számít. Idézze meg otthona nyugalmában a természet különféle csodálatos látványát apró verzióban és varázsoljon különleges hangulatot.

Térburkolás, kőműves munkák

A kőműves munka számtalan részfeladatból tevődik össze, nem merül ki csupán a térkövezésben, ám mégis a térkő a legnépszerűbb kerti elem. Esztétikus és szép megoldás minden kertbe. Ha kültéri burkolatban vagy egyéb elemek megépítésében gondolkodik, kérje ajánlatunkat!

Gyepszőnyeg telepítés és zöldfelület képzés

Csapatunk vállalja a területek fűmagvetéses módon történő füvesítését, illetve prémium minőségű gyepszőnyeg telepítését is. A zöldfelület hosszantartó állapotmegőrzésének érdekében érdemes automata öntözőrendszert is telepíttetnie, hogy szabadidőt és pénzt takarítson meg.

Kiszállási területeink

A Molnár Kert csapata elsősorban Budapest és Pest megye teljes területén vállalja a kertek kivitelezését. 

Kiszállási területeink

A Molnár Kert csapata elsősorban Budapest és Pest megye teljes területén vállalja a kertek kivitelezését. 

Építsük meg együtt álmai kertjét!

Vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeink egyikén és kollégáink a lehető leghamarabb megválaszolnak minden felmerülő kérdést.

Kapcsolat

1182 Budapest, Mályinka utca 6.

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/